Thuis » Huis de Beukelaer » Verblijf

 

Verblijf

Huis de Beukelaer is omringd door groen. Via de oprit, die bij aankomst prachtig zicht geeft op de mooie beuk, rijd je naar achter waar ruim voldoende parkeerplaats is.
Aan het terras op het westen vind je de entree. Op dit terras kun je heerlijk dineren, het ligt beschut en de avondzon schijnt hier nog lang door.

Via de entree kom je in de meters brede, lichte hal c.q. speelkamer. Deze ruimte is voorzien van een tweepersoons slaapbank, een spelcomputer en een kast vol bordspellen voor gezellige avonden. Verder vind je hier twee tweepersoonskamers en de (aangepaste) badkamer. De trap geeft toegang tot een overloop en opnieuw twee tweepersoons slaapkamers. Alle slaapkamers zijn voorzien van stevige fijne bedden en zijn sober, maar stijlvol ingericht.

terras_west2_web

_________________________________________________________________________________________

IMG_0005

Via de speelkamer kom je in de ruime living van 45 m2.
Het balkenplafond, de houten vloer, de bekende Friese geeltjes, een enorme (goed gevulde) boekenkast, de openslaande deuren naar het grote terras op het zuiden en natuurlijk de houtkachel geven authenticiteit en een warme sfeer aan het geheel. De zithoek met ruime hoekbank en een flatscreen televisie en de aparte hoek bij de houtkachel staan garant voor een fijn samenzijn; er is plaats genoeg voor iedereen.

In de living de doorgang naar de royale woonkeuken met een modern keukenblok met vaatwasser, koelkast, inductiekookplaat en combimagnetron. De landelijke sfeer wordt behouden door het natuurstenen blad en een doorkijk over de gootsteen naar het groen buiten. Ook hier sieren balken nog gedeeltelijk het plafond en zijn de Friese geeltjes zichtbaar. Aan de lange houten eettafel kun je gezamenlijk je maaltijden genieten. De avondzon schijnt hier prachtig naar binnen.

In de keuken de toegang tot de nette tweede badkamer. Hier bevinden zich ook het vrieskastje, de wasmachine en droger.

_________________________________________________________________________________________

In de tuin is de privacy gewaarborgd. Het is omringd door groen, het terras dat toegankelijk is via de openslaande deuren in de living als wel via de speelkamer, ligt pal op het zuiden en is gezellig aangekleed. Er staat een forse buitentafel en er is een parasol aanwezig. Een uiterst gevoel van vrijheid wanneer je hier in de zon je kop thee of koffie drinkt! Ook voor kinderen een waar paradijs; er is een grote trampoline en een speeltoestel met schommels en een glijbaan. Daarnaast vind je in de tuin verschillende zithoekjes en plekken om te onderzoeken. De jacuzzi staat op enige meters van het terras naast een bos van metershoge bamboe.

De tuin is in de zomer en de winter een oase van sereniteit. In de zomer zijn enkel de vogels te horen en aan het begin van de avond het hoge gepiep van vleermuisjes. Overal waar je kijkt is het groen; dat geeft een natuurlijke rustige stemming. In de winter kan de vorst haar spel vrij spelen met de vele planten en bomen. Bij sneeuw wordt het witte landschap bijna magisch in het vale zonlicht. Ook, misschien wel juist dan, is het heerlijk ontspannen in de jacuzzi. In het voorjaar is het prachtig de lente te zien ontluiken en de herfst geeft fraaie vergezichten, met name ook in het Stuttebosch pal tegenover de woonboerderij. (zie ook omgeving)

overzicht_tuin_web